web analytics

In 2022 Vodafone încă mai cere dosar cu șină pentru a emite facturi

Anul 2022, undeva într-o țară din Europa, o companie cu peste 11.5 milioane de clienți cere persoanelor juridice să depună dosar cu șină pentru a emite o factură fiscală.

Pe site-ul Vodafone se menționează că pentru a primi o factură fiscală, persoane juridice trebuie să trimită un e-mail la adresa persoane.juridice_ro@vodafone.com cu următoarele:

– E-mailul de confirmare a reîncărcării online;
– formularul Cerere emitere factură pentru reîncărcare, semnat și ștampilat;
Factura fiscală va fi trimisă pe adresa ta de email (aceeași adresa pe care primești notificările cu privire la încărcări) în cel mult 15 zile lucrătoare de la înregistrarea cererii.
Important! Cererea trebuie trimisă în luna calendaristică în care ai efectuat reîncărcarea.

Nu e specificat dacă trebuie atașat .eml-ul cu emailul de confirmare, dacă este suficient un forward sau de ce in 2022 încă mai este cerută ștampila. Am rămas blocat pe întrebarea: de ce Vodafone nu a fost în stare să aibă un product owner care să creeze un amărât de formular online și să poată fi completat chiar din My Vodafone.

M-am resemnat destul de repede când am văzut că omul nu a fost în stare nici măcar formularul ăla simplu să îl scrie corect în limba română.

Eu tot cred că România este supra-estimată atunci când vine vorba de competențele oamenilor din IT / Digital / web, sau am intrat eu într-o perioadă în care sunt prea cârcotaș. Cert este că IT-ul în general este ca echipa națională a României. A fost o perioadă când aveam jucători valoroși dar acum au rămas majoritar mercenarii care se plimbă de la o companie la alta pentru 100 € în plus la salariu iar cei care într-adevăr aveau competențe deja au intrat în hibernare după ce și-au dat seama că nu au partner de discuție.

Și cumva articolul ăsta deja a schimbat traiectoria, de la o companie plină de birocrație la conceptul de IT / Digital / web în vremurile de astăzi așa că aștern mai jos două idei văzute doar azi:

  • Starbucks are încă copyright 2017 în emailurile de rewards. Le-am zis și acum 2 ani, le-am zis și anul trecut, atât s-a putut. Dar pe LinkedIn fetele alea de la “amrest” sunt tare mândre că au burgeri si cafea moka
  • Sunt oameni care iau bani mulți, extrem de mulți ca Data Protection Officer iar clienții lor au bazele de date la liber pe internet și nimănui nu îi pasă. Până le-o sări filamentul ăstora care raportează prin DNSC tot felul de vulnerabilități și o să începem iarăși să găsim bazele de date pe forumuri rusești.
vodafone-factura
vodafone-formular
      Cristian Iosub