Cristian Iosub

Ești pasionat de programare? A treia ediție UniHack 03 – 05 decembrie 2021

Dacă cochetezi cu programarea și dorești să îți testezi skill-urile creând programe ce ar putea face lumea un loc mai bun, atunci avem pentru tine o super oportunitate. Este vorba despre UniHack, un hackathon organizat de Liga AC (Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare), eveniment ajuns la a treia ediție.

În speranța că te-am făcut curios, o să îți povestesc mai multe despre acest hackathon.

UniHack este o competiție dedicată atât studenților, cât și elevilor de liceu, pasionați de IT, care le va oferi acestora un cadru de dezvoltare și învățare într-un timp scurt. Participanții vor fi grupați în echipe de maximum 5 persoane și vor avea la dispoziție 48 de ore pentru a concepe și implementa soluții software sau hardware pentru probleme civice, sub îndrumarea unor mentori experimentați și a reprezentanților companiilor partenere.

Ediția de anul acesta va avea loc online, așa că nu trebuie să îți faci griji în legatură cu nimic, în afară de o conexiune bună la internet, o ceașcă de ceai și o atmosferă cât mai bună pentru codat și eventual, niște prieteni cu care să te bucuri de experiența hackathon-lui.

Fiind și un prilej de învățare, vor avea loc și câteva training-uri de pregătire pentru participanți. În funcție de temă și tehnologiile folosite, proiectele se vor încadra într-unul sau mai multe dintre track-uri. Acestea se axează pe rezolvarea unor probleme civice.

unihack

Bineînțeles că efortul și talentul tău vor fi răsplătite pe măsură! Cele mai reușite și inovatoare proiecte vor intra în cursa pentru premiile fiecărui track. Acestea vor fi oferite de către sponsorii noștri. Pe lângă acestea va exista și premiul cel mare de 2000 euro, care va fi oferit de către organizatori.

Deși premiul cel mare este cunoscut, celelalte rămân o surpriză până la final. Chiar dacă nu vei câștiga nimic, merită să participi pentru experiența care este una extraordinară, iar pe lângă asta ai ocazia să înveții multe lucruri noi, să îți definești mai bine tehnica de programare și să dobândești skill-uri noi.

Competiția se va desfășura în perioada 3-5 decembrie și va ține întreg weekend-ul.
We will be happy to hear your thoughts

      Raspunde

      Cristian Iosub